امیرالمؤمنین علی(علیهالسلام) در این حدیث شریف در کنار یک نصیحت اخلاقی ساده از یک قاعده رسانهای مهم مخصوصاً در زمان ما پرده برداشته است.
قضاوت کردن و نظر دادن در مورد عملکرد دیگران اتفاقی است که همیشه در بین مردم و برای همه امور از سیاست گرفته تا فرهنگ و اقتصاد به درست یا غلط به حق یا ناحق انجام میشود.
رفتار و عملکرد ما نیز از این قاعده مسثتنی نیست و کسانی که در اطراف ما هستند و یا حکایت مشکلات و تنشهای بین ما و همسایه یا دوست یا همکارمان را میشنوند شروع به قضاوت و نظر دادن خواهند کرد.
انسان مؤمن به برکّت تعالیم دینی نمیتواند طرف سفیه و احمق یک رویدا باشد و اگر هم بصورت اتفاقی اشتباهی از یک مؤمن سر بزند بلافاصله بعد از آگاهی به اشتباه در صورت لزوم عذرخواهی و جبران اشتباه نسخهای است که تعالیم دینی در پیشروی مؤمن قرار میدهد
اما انسان سفیه از آنجایی که اهل فکر کردن نیست و بدون توجّه به حق و باطل شروع به هرزهگویی خواهد کرد، بردباری و مدیریت آگاهانه رویداد باعث خواهد شد که مردم با دیدن و شنیدن عملکرد ما بصورت فطری از ما یعنی کسی که حقش پایمال و مورد ظلم واقع شده است حمایت کنند.
ولی از آنجایی که حمایت از مظلوم یک عملکرد فطری برای انسانها است باید بگویم که در یک جدال و درگیری در نگاه مردم کسی موفق است که بتواند مظلومنمایی کند و در جبهه حق قرار بگیرد و در نهایت مظلومیّت و یا حقجویی خودش را هم هر چند به دروغ ثابت کند.
کاری که در این زمان رسانههای غربی مخوصاً آمریکا و متحدانش برای توجیه فعالیتهای نظامی و تروریستی خود در خاورمیانه و غربگرایان داخل کشور مخصوصاً دولت روحانی برای فرار از پاسخگویی به مردم برای به وجود آوردن این تورم عجیب و غیرعادی در کشور با انداختن تقصیرها بر گردن دیگران در حال انجام دادن هستند.
البته هیچگاه نباید فراموش کنیم اگر آگاهان و خواص جامعه کمکاری نکنند، ساختار درخت جهنمی نفاق و تزویر به عنایت الهی ضعیفتر و سستتر از آن است که بتواند در مقابل نورانیّت کلام حق و روشنگری جبهه آگاه و فرهیخته کشور مقاومت کند.
امیرالمؤمنینعلی(علیهالسلام)
«احلُمْ عنِ السَّفیهِ یَکثُرْ أنصارُکَ علَیهِ»
«در برابر سفیه بردباری کن تا یاوران تو علیه او زیاد شوند»
میزان الحکمه ج۵
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.